Over Mamana

Mamana

Mamana is een non-profit organisatie.  Het is in 1999 in het leven geroepen, vanwege de bloedige onlusten op de Molukken waarbij vrouwen, mannen en kinderen het slachtoffer zijn geworden van nodeloos geweld. Moeders, kinderen, gezinnen moeten nog steeds overleven. Stichting Mamana  wil daar iets mee doen. Wij richten ons in eerste instantie op duurzame hulpverlening aan de meest kwetsbare groep namelijk op moeder en kind ongeacht hun afkomst of geloof. 

Dit doen wij door onze kennis, ervaring en expertise als samenwerkingspartner in te zetten om hogere doelen te bereiken: de economische positie van achtergestelde groepen zoals vrouwen en hun gezin, te verbeteren door inkomensgenererende projecten te initiëren waarmee zij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en zo tot duurzame oplossingen te komen.

Herkomst naam

Mamana is een samentrekking van de woorden Mama en Anak wat staat voor voor moeder en kind.

Doel Mamana

Mamana wil middels community empowerment komen tot een verhoogde levensstandaard. In samenwerking met haar partners initieert en begeleidt ze projecten. De projecten hebben veelal als einddoel het empoweren van vrouw en haar gezin waardoor inkomsten worden gegenereerd, zodat zorg en onderwijs betaalbaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s